Welkom 
bij mijn wereldmoestuin
 


Het verhaal er achter

Jaren terug werden mijn ouders lid van een tuindersvereniging en kochten een volkstuintje. Dit volkstuintje staat te midden van een mooi groen park tussen velen anderen volkstuintjes. Ieder met hun eigen karakter en verhaal. Het volkstuintje van mijn ouders bestaat uit een moestuin, grote kweekkas en tuinhuis. Ook staan er diverse fruitbomen, planten en bloemen. Elk seizoen zie ik ze zaaien, gieten en oogsten. Een heel bijzonder en voldoeningschekkend proces. Zodoende ontwikkelde ook ik de passie voor een eigen moestuintje.  
In onze stadstuin stonden twee bikeporten om de fietsen van de regen te beschermen. Na een tijd kwam ik op het idee dat het wel heel leuk zou zijn als wij de bikeporten bij elkaar zouden zetten en het zouden ombouwen tot een kweekkas. 

Mijn mannetje ging voor mij aan de slag en zo ontstond er een super leuke kweekkas in onze achtertuin. Zodra het zonnetje schijnt ontstaat er een aangename temperatuur waar de plantjes superblij van worden.  Een waar tropisch paradijsje. Inmiddels staat seizoen 2023 voor de deur en heb ik besloten de voortgang van het zaaien, gieten en oogsten bij te gaan houden op deze website. Hieronder een aantal foto's van de succesjes uit seizoen 2022!


 


Ga jij dit seizoen iets in je tuin of op je balkon kweken?

Ga jij dit seizoen iets op je balkon of in je tuin kweken?

  Ja, lijkt me erg leuk!   Misschien..., als ik er een keer tijd voor heb.   Nee, mij niet gezien! Ik koop het wel in de winkel.